Hoofdpijnmassage

Er zijn diverse vormen van hoofdpijn, zoals migraine, spanningshoofdpijn, clusterhoofdpijn, medicatie afhankelijke hoofdpijn, chronische hoofdpijn, kindermigraine en aangezichtspijn. Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed kunnen functioneren in het dagelijks leven. Oorzaken van hoofdpijn zijn zeer divers en niet altijd traceerbaar. Wel is het duidelijk dat de knoopjes in de spieren een rol spelen bij het ontstaan en in standhouden van de hoofdpijn.

Wat houdt de massage in?

Bij de hoofdpijnmassage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door bepaalde drukpunten ervaar je direct vermindering van de klachten. Bij deze massage worden de bovenkant van de rug, schouders, nek, hals, zijkant hoofd en gezicht gemasseerd.

Wat zijn de effecten van de hoofdpijnmassage?

Het geeft verlichting. Deze massage werkt ontspannend. Het vermindert spierspanning. Vermindering en/of verdwijnen van de klachten.

Wanneer is het beter geen hoofdpijnmassage te nemen?

Tijdens een migraineaanval. De massage kan bij migraine preventief worden toegepast. Bij een trauma, bijvoorbeeld bij val of klap op het hoofd. Recent nektrauma, bijvoorbeeld door val op het hoofd of auto ongeluk. Als je voor de eerste keer een hevige hoofdpijnaanval krijgt, raadpleeg dan eerst de huisarts! Hoofdpijn als gevolg van een ernstige ziekte. Bij twijfel adviseer ik altijd eerst contact op te nemen met een huisarts.

Nathaliefs